Mortelvloer

Doordat onze mortelvloeren vloeistofdicht zijn, zijn ze makkelijk te reinigen en daardoor geschikt in de horeca, als ondergrond bij de douches bij de lokale voetbalclub of in de voedingsmiddelenindustrie.

Wat is een mortelvloer?

Laten we beginnen bij het begin, want het is goed mogelijk dat u niet precies weet wat een mortelvloer is. Een mortelvloer is een vloer die gemaakt wordt op basis van een kunststof genaamd PMMA, wat staat voor Polymethylmethacrylaat. Dit materiaal bestaat uit vier lagen en heeft over het algemeen een dikte van tussen de vier en de vijf millimeter. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels of parketvloeren worden mortelvloeren niet gelegd maar gesmeerd. Dit maakt mortelvloeren heel veelzijdig en zeer geschikt voor gebruik in verschillende omgevingen (horeca, sportclubs, de voedingsmiddelenindustrie) en in natte en droge ruimtes.

Mortelvloer horeca
Mortelvloer in medische praktijk

Vloeistofdichte en makkelijk te reinigen vloer

Doordat onze mortelvloeren vloeistofdicht zijn, zijn ze makkelijk te reinigen en daardoor geschikt in de horeca, als ondergrond bij de douches bij de lokale voetbalclub of in de voedingsmiddelenindustrie. Zoals al onze vloeren zijn de mortelvloeren duurzaam, strak, naadloos, druk- en slijtvast, onderhoudsvriendelijk, vloeistofdicht, anti-slip, kleurvast en te verkrijgen in verschillende kleuren.

Onze mortelvloer is zwaar belastbaar

Wij raden een mortelvloer aan als de vloer veel te verduren krijgt en makkelijk schoongemaakt moeten kunnen worden, bijvoorbeeld in een fabriek, in de horeca of in een magazijn. Over een mortelvloer kunt u rustig met een zwaarbeladen heftruck rijden zonder de vloer te beschadigen.

De voordelen van een mortelvloer

Mortelvloeren hebben diverse voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld tegels of laminaat:

 • Mortelvloeren kunnen gebruikt worden voor lastige oppervlakken, zoals ronde of hoekige plaatsen.
 • Het feit dat mortelvloeren geen naden bevatten zorgt voor een mooie en egale look van de vloer.
 • De minimale dikte van slechts enkele millimeters laat toe om mortelvloeren zo nodig boven op een oude vloer te plaatsen, wat u heel wat afbraakwerken kan besparen.
 • Mortelvloeren zijn waterdicht en voelen warmer aan dan, bijvoorbeeld, vloertegels.
 • Mortelvloeren zijn ook heel hygiënisch en zeer gemakkelijk in het onderhoud.
 • Mortelvloeren verdragen een zware belasting van machines, heftrucks e.d. in fabrieken en magazijnen.

Contact binnen 24 UUR

Wij hebben voor iedere locatie een geschikte gietvloer. Wilt u meer weten over de vele mogelijkheden?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Showroom
  Dendermondsesteenweg 360,
  9000 Gent, België
  Openingsuren
  Ma-Za: 09:00 - 17:00
  Enkel op afspraak
  +32 9 379 70 11
  +32 486 12 12 05
  info@colota.be

  Kwaliteit op maat

  Colota© gietvloeren biedt hoogwaardige producten met een uitgebreide service, voor een goede prijs. Wij zijn een betrouwbare partner met meer dan 35 jaar ervaring en zullen u altijd van eerlijk advies voorzien. Wij bieden garantie op onze gietvloeren en kunnen eventuele beschadigingen snel en secuur herstellen, zodat uw vloer weer zo goed als nieuw is.
  Contact
  Dendermondsesteenweg 360, 9000 Gent, België
  Ma-Za: 09:00 - 17:00 Enkel op afspraak
  Social
  [bt_bb_instagram number=”10″ hashtag=”colotagietvloeren” client_id=”8f34d96ce4614e9fb349028703ea2aaa” access_token=”2510736702.1677ed0.c4897aa2466c46c4b80b4c15e4eb7a3f” el_id=”” el_class=”” el_style=”” columns=”5″ gap=”no_gap” cache=”60″ responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=””][/bt_bb_instagram]