Troffelvloer

Wij raden troffelvloeren vooral aan in steriele ruimtes als laboratoria en operatiekamers, maar ook voor de chemische industrie, werkplaatsen, garages, magazijnen, winkels, drukkerijen of scholen. Neem contact op voor advies of kom langs in onze showroom voor meer advies.

Geschikt voor professionele en privé-omgevingen

U had het misschien zelfs niet eens door, maar de kans is groot dat u al meerdere malen troffelvloeren bent tegengekomen. Als u vroeger wel eens in fabrieken, magazijnen of andere professionele ruimtes kwam, is het zelfs goed mogelijk dat u al op een troffelvloer hebt gelopen. Ook in steriele ruimtes zoals ziekenhuizen en laboratoria worden dergelijke vloeren gelegd. Tegenwoordig komen troffelvloeren of gietvloeren ook steeds vaker voor in de privésfeer, met name dankzij de naadloze en strakke look van dit type vloer.

Troffelvloer van Colota uit Gent

Wat is een troffelvloer?

Een troffelvloer wordt gemaakt van fijngemalen grondkorrels of kwarts, bedekt met een laagje vloeibare kunststof. Het resultaat van dit mengsel is een stevige, egale vloer met heel fijne korreltjes erin. In dat opzicht kan u een troffelvloer zien als een combinatie van een steentapijt en een gietvloer van kunsthars.

Troffelvloer vs. siergrindvloer

Onze (design) troffelvloeren bestaan, net als onze siergrindvloeren, uit drie componenten die bij elkaar worden gehouden door een sterke laag kunststof epoxyhars. Het verschil tussen de vloeren is dat er bij siergrindvloeren riviergrind in de vloer zit en bij troffelvloeren fijner kwartszand. Ook zijn troffelvloeren een stuk dikker zijn, variërend van 5 mm tot maximaal 1 cm. Wij raden troffelvloeren vooral aan in steriele ruimtes als laboratoria en operatiekamers, maar ook voor de chemische industrie, werkplaatsen, garages, magazijnen, winkels, drukkerijen of scholen. Neem contact op voor advies of kom langs in onze showroom voor meer advies.

De voordelen van een troffelvloer

 • Troffelvloeren zijn zeer stevig en bestand tegen heel wat invloeden van buitenaf, waaronder vloeistoffen en zware belasting.
 • Troffelvloeren blijven over het algemeen heel koel en hun geringe dikte maakt het mogelijk om er vloerverwarming onder te plaatsen, als u dat wenst.
 • Een van de grote voordelen van een troffelvloer is het extreem gemakkelijke onderhoud; perfect voor huishoudens met huisdieren, kleine kinderen en regelmatige buitenactiviteiten.
 • Een troffelvloer past ook perfect in een modern interieur met een industriële touch.
 • Dankzij de hoge krasbestendigheid gaan troffelvloeren over het algemeen ook heel lang mee.

Contact binnen 24 UUR

Wij hebben voor iedere locatie een geschikte gietvloer. Wilt u meer weten over de vele mogelijkheden?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Showroom
  Dendermondsesteenweg 360,
  9000 Gent, België
  Openingsuren
  Ma-Za: 09:00 - 17:00
  Enkel op afspraak
  +32 9 379 70 11
  +32 486 12 12 05
  info@colota.be

  Kwaliteit op maat

  Colota© gietvloeren biedt hoogwaardige producten met een uitgebreide service, voor een goede prijs. Wij zijn een betrouwbare partner met meer dan 35 jaar ervaring en zullen u altijd van eerlijk advies voorzien. Wij bieden garantie op onze gietvloeren en kunnen eventuele beschadigingen snel en secuur herstellen, zodat uw vloer weer zo goed als nieuw is.
  Contact
  Dendermondsesteenweg 360, 9000 Gent, België
  Ma-Za: 09:00 - 17:00 Enkel op afspraak
  Social
  [bt_bb_instagram number=”10″ hashtag=”colotagietvloeren” client_id=”8f34d96ce4614e9fb349028703ea2aaa” access_token=”2510736702.1677ed0.c4897aa2466c46c4b80b4c15e4eb7a3f” el_id=”” el_class=”” el_style=”” columns=”5″ gap=”no_gap” cache=”60″ responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=””][/bt_bb_instagram]