Gietvloeren

Voor verschillende ruimtes zijn verschillende soorten gietvloeren geschikt. Wij hebben polyurethaan gietvloeren, betonlook gietvloeren, cementgebonden gietvloeren en epoxy gietvloeren, Troffelvloeren, Mortelvloeren, Siergrindvloeren, Anti-slip vloeen, ESD vloeren, Acrylaatvloeren, Coatingvloeren, Colota art gietvloeren, Flake gietvloeren, Colota plinten in ons assortiment.

Gietvloeren van Colota©: kwaliteit en gemak

Gietvloeren van Colota© zijn strak gegoten vloeren waarin een stijlvolle uitstraling wordt gecombineerd met een hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Omdat wij gebruik maken van de beste grondstoffen gaan onze vloeren jarenlang mee. Een gietvloer wordt naadloos gegoten en bestaat uit verschillende lagen. De lagen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en talloze kleuren, waardoor er altijd een gietvloer is die bij precies bij uw smaak en inrichting past.

Gietvloer met kleur van Colota uit Gent
Toepassingen van gietvloeren

Toepassingen gietvloeren

Gietvloeren staan bekend om hun brede toepasbaarheid: van badkamer tot keuken, van winkel tot fabriek. Gietvloeren zijn zo veelzijdig omdat ze sfeervol, duurzaam, hygiënisch én eenvoudig in onderhoud zijn. Colota© gietvloeren richt zich voornamelijk op de particuliere sector, maar bedient ook zakelijke klanten. Voorbeelden van toepassingen:

Voordelen gietvloeren

Gietvloeren worden aan één stuk gegoten, wat veel voordelen met zich meebrengt. De vloer is naadloos en heeft geen randen of drempels, wat eenheid brengt in uw interieur. Ook kan er zo geen vuil ophopen in hoeken en kieren. Een gietvloer is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek. Het materiaal van de vloer is vuilafstotend en u kunt in één beweging door uw woning vegen, zuigen of dweilen. Colota© gietvloeren worden gelegd door onze eigen vakmensen, die jarenlange ervaring hebben in het vak. Door de hoge kwaliteit van het door ons gebruikte materiaal en de professionele applicatie, leveren wij een mooie en sterke vloer die lang mee gaat.

Voordelen van gietvloeren
https://www.colota.be/wp-content/uploads/2020/01/soorten-gietvloeren.jpg

Soorten gietvloeren

Voor verschillende ruimtes zijn verschillende soorten gietvloeren geschikt. Wij hebben polyurethaan gietvloeren, betonlook gietvloeren, cementgebonden gietvloeren en epoxy gietvloeren, troffelvloeren, mortelvloeren, siergrindvloeren, anti-slip vloeren, ESD vloeren, acrylaatvloeren, coatingvloeren, Colota art gietvloeren, flake gietvloeren, Colota plinten in ons assortiment. Deze gietvloeren kunnen over allerlei verschillende ondervloeren worden gegoten, van beton tot tegels tot parket. Naast gietvloeren leveren wij ook woonbeton en verschillende coatings. Een coating is een dunne laag die over uw bestaande vloer kan worden gegoten.

Polyurethaan gietvloer: een echte leefvloer

Polyurethaan (oftewel PU) gietvloeren van Colota© zijn gemaakt van een slijtbestendig en licht elastisch materiaal dat leverbaar is in een groot aantal kleuren, waaronder de populaire betonlook. Sterk maar toch dun, kan deze vloer over allerlei soorten vloeren worden gegoten. Polyurethaan gietvloeren zijn universeel toepasbaar, vanwege de unieke eigenschappen van het materiaal. Zo zijn deze gietvloeren stootvast, waterdicht en UV-resistent, waardoor de kwaliteit van het product in iedere ruimte van het huis gewaarborgd blijft. Ook zijn onze gietvloeren geluiddempend, hygiënisch, antiallergisch en makkelijk schoon te maken vanwege het naadloze karakter. Heeft u vloerverwarming? Ook dan is een polyurethaan gietvloer zeer geschikt, omdat het warmte optimaal geleidt. Kortom: een kind- en diervriendelijke vloer waarop u zorgeloos kunt leven!

Colota soorten kunststofvloeren
https://www.colota.be/wp-content/uploads/2020/01/betonlook-Colota.jpg

Betonlook gietvloer

Met onze betonlook gietvloer kiest u voor de voordelen van een kunsthars vloer in combinatie met de stijl van een robuuste betonvloer – zonder de nadelen van echt beton. Deze vloer geeft uw woning of kantoor direct een stoere uitstraling en is uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Cementgebonden gietvloer: stoer en robuust

Een cementgebonden gietvloer van Colota© geeft uw interieur een krachtige no-nonsense uitstraling. De harde cementgebonden vloer lijkt op een industriële betonvloer, maar bestaat in tegenstelling tot een betonvloer uit meerdere lagen, waaronder een vuil- en vochtwerende toplaag. Deze gietvloer is perfect om een modern huishouden een robuuste look te geven. In plaats van een dichte en elastische structuur, zoals de polyurethaan gietvloer, heeft deze cementvloer open en statisch profiel en een hoge hardheid. Dit maakt de vloer zeer geschikt voor woonvertrekken en bedrijfsruimtes, maar minder voor vochtige ruimtes.

https://www.colota.be/wp-content/uploads/2020/01/Resolit-beton-gietvloeren1-first-one.jpg
https://www.colota.be/wp-content/uploads/2020/01/epoxyvloeren-industrie.jpg

Epoxy gietvloer: een echte industrievloer

Epoxyvloeren worden het meest ingezet in industriële panden, zoals fabrieken, garages en andere bedrijfsruimtes. Dit komt doordat het een harde, vloeistofdichte gietvloer is die zwaar belast kan worden. Intensief gebruik en zware machines vormen hierdoor geen belemmering. Het nadeel van epoxyvloeren is dat ze minder mooi blijven dan polyurethaan vloeren, doordat er sneller krassen in ontstaan en de kleur op een gegeven moment kan veranderen. Voor woningen raden wij daarom een van onze andere vloeren aan.

Woonbeton: veelzijdig en flexibel

Woonbeton is geen gietvloer maar een vloer die wordt gespoten en gepolijst. Woonbeton heeft de robuuste uitstraling van een cementgebonden gietvloer, maar is veelzijdiger in de toepassing. Door het mengen van cement en een speciale hars ontstaat een waterdicht, hoogwaardig, flexibel en gebruiksvriendelijk product. Deze vloer is bovendien schimmel- en bacteriewerend, en daardoor extra hygiënisch.

Woonbeton
https://www.colota.be/wp-content/uploads/2020/01/Colota-garagevloeren.png

Coatingvloer

Coatingvloeren zijn in feite dunne gietvloeren. Het belangrijkste verschil met een standaard gietvloer is de dikte van het materiaal: een coatingvloer is meestal hooguit 1 millimeter dik. Hierdoor is een coating over uw bestaande vloer ook een stuk goedkoper dan een complete gietvloer. Coatingvloeren zijn leverbaar in verschillende kleuren en structuren. Ideaal om uw interieur een opfrisbeurt te geven!

Troffelvloer

De troffelvloer bestaat uit drie bestanddelen die gebonden worden door een zeer sterke laag epoxyhars. Door de dikte, variërend van 5 mm tot zelfs 1 cm, zijn troffelvloeren erg sterk en bijna niet stuk te krijgen. U kunt een troffelvloer zeer zwaar belasten, waardoor ze uitermate geschikt zijn als vloer in magazijnen, garages, operatiekamers, bakkerijen of andere industriële omgevingen. Een troffelvloer is bovendien naadloos, makkelijk in onderhoud en hygiënisch.

Voordelen Colota gietvloeren
https://www.colota.be/wp-content/uploads/2020/01/keuze-gietvloer.jpg

Hoe maakt u een keuze in gietvloer?

Welke vloer voor u de beste keuze is, hangt af van uw wensen en verwachtingen, maar ook van uw woonsituatie, de aard van de ruimte en uw budget. Graag bespreken wij met u de voor- en nadelen van de verschillende vloeren, zodat u de perfecte keuze kunt maken. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of kom langs in onze showroom.

De hoogste kwaliteit

Colota© levert alleen hoogwaardige gietvloeren van de beste grondstoffen, zodat u verzekerd bent van een vloer die aan uw verwachtingen voldoet. Door deze hoge kwaliteit te combineren met een uitgebreide expertise en een uitstekende service kunnen wij garanderen dat u tevreden bent én blijft met de door u gekozen gietvloer. Door ons grote netwerk kunnen wij bovendien aan vrijwel al uw wensen voldoen. Informeer naar de mogelijkheden: wij staan altijd voor u klaar.

https://www.colota.be/wp-content/uploads/2020/01/GaragevloerenColota34.jpg

Contact binnen 24 UUR

Wij hebben voor iedere locatie een geschikte gietvloer. Wilt u meer weten over de vele mogelijkheden?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Showroom
  Dendermondsesteenweg 360,
  9000 Gent, België
  Openingsuren
  Ma-Za: 09:00 - 17:00
  Enkel op afspraak
  +32 9 379 70 11
  +32 486 12 12 05
  info@colota.be

  Kwaliteit op maat

  Colota© gietvloeren biedt hoogwaardige producten met een uitgebreide service, voor een goede prijs. Wij zijn een betrouwbare partner met meer dan 35 jaar ervaring en zullen u altijd van eerlijk advies voorzien. Wij bieden garantie op onze gietvloeren en kunnen eventuele beschadigingen snel en secuur herstellen, zodat uw vloer weer zo goed als nieuw is.
  Contact
  Dendermondsesteenweg 360, 9000 Gent, België
  Ma-Za: 09:00 - 17:00 Enkel op afspraak
  Social
  [bt_bb_instagram number=”10″ hashtag=”colotagietvloeren” client_id=”8f34d96ce4614e9fb349028703ea2aaa” access_token=”2510736702.1677ed0.c4897aa2466c46c4b80b4c15e4eb7a3f” el_id=”” el_class=”” el_style=”” columns=”5″ gap=”no_gap” cache=”60″ responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=””][/bt_bb_instagram]